«Βόμβα» από Ντόρα: Επρεπε να έχουμε δώσει πίσω τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες

0
4


«Αστείες» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τις κατηγορίες της κυβέρνησης για την επίσκεψή της στην Τουρκία και στην τελετή ορκωμοσίας του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ μιλώντας σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, σημείωσε πως η χώρα μας έπρεπε να είχε επιστρέψει τους Τούρκους πραξικοπηματίες, όχι στο πλαίσιο της ανταλλαγής, ξεκαθάρισε, αλλά έπρεπε η Ελλάδα να τους αντιμετωπίσει υπό το πρίσμα της τρομοκρατίας.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε για άλλη φορά, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ότι η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την επίσκεψή της, ενώ σχετικά με τα σχόλια που ειπώθηκαν από τον κ. Καμμένο η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Ο κ. Καμμένος είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλω πια να σχολιάζω. Έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας. Ακόμη και η χθεσινή εικόνα, με την παρουσία του στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν αστεία».  

Σχετικά με την λύση για τα Σκόπια η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Πάντα υποστήριζα και υποστηρίζω την σύνθετη ονομασία, όχι όμως παραχωρώντας τόσα δικαιώματα στην γειτονική χώρα. Ο κ.Κοτζιάς που έδωσε διαβαθμισμένα έγγραφα στη Βουλή, μάλλον δεν τα διάβασε καλά. Πιστεύω ότι η ρίζα του αλυτρωτισμού είναι αυτό που σήμερα ονομάζουμε «μακεδονική εθνότητα».

Η κ. Μπακογιάννη, σημείωσε επίσης: «Χάσαμε από αυτή τη συμφωνία, παραδίδοντας στους γείτονές μας την εθνότητα, αυτό είναι ένα σημείο που αύριο μεθαύριο άλλες δυνάμεις γειτονικές μπορεί να χρησιμοποιήσουν εις βάρος μας».  

Για τους δύο στρατιωτικούς η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «εύχομαι η κατάσταση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να μην γίνει χειρότερη», ενώ η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ωστόσο ότι έπρεπε να δώσουμε πίσω τους Τούρκους πραξικοπηματίες.

«Αυτό θα ευνοούσε τα πράγματα». Θα σας πω ευθέως τι θα είχα κάνει εγώ: Πρώτον, δεν θα δεχόμουν ποτέ τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων. Δηλαδή ανταλλαγή δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους «οκτώ». Ορθώς δεν την δέχτηκε και ο κ. Τσίπρας. Από την άλλη όμως υπήρξαν κάποιες κινήσεις, οι οποίες παντελώς ασύνδετα και με πρωτοβουλία ελληνική θα έπρεπε να είχαν γίνει. Όπως π.χ. το θέμα των Τούρκων τρομοκρατών. Όταν μια χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που κατ’ ομολογίαν ήταν τρομοκράτες. Όταν έχεις τον ανάλογο «Κουφοντίνα» της Τουρκίας στο έδαφός σου, τότε αυτόν  τον στέλνεις πίσω. Υπάρχουν κινήσεις που δεν τις βάζουμε στην ζυγαριά».

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.