Γιατί η Μελάνια Τραμπ, πέρα από τα γυμνά εξώφυλλα, είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες Πρώτες Κυρίες [εικόνες]

0
6


Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ βρέθηκε για άλλη μία φορά στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα κάνοντας το ντεμπούτο της στην πρωτοβουλία για την καταπολέμηση του εκφοβισμού μέσω διαδικτύου, «Be Best».

Η καμπάνιά της έχει προκαλέσει αμηχανία σε μερικούς, δεδομένης της τάσης του συζύγου της για προσβολή των αντιπάλων του μέσω Twitter, και πολλοί ήταν αυτοί που την ειρωνεύτηκαν για το εκπαιδευτικό φυλλάδιο που έδωσε το οποίο ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο που είχε δημοσιεύσει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Ωστόσο, παρά την κριτική, η Πρώτη Κυρία είναι γενικά αρεστή στο κοινό και είναι πολύ πιο δημοφιλής από το σύζυγό της, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Αν και η Τραμπ παραμένει πολύ πιο ιδιωτική από τους προκατόχους της, ξοδεύοντας μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνο της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το 57% των Αμερικανών λένε πως τη συμπαθούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.

Υπάρχουν επίσης, μερικά γεγονότα για την Μελάνια Τραμπ που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες Πρώτες Κυρίες. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Είναι η δεύτερη Πρώτη Κυρία στην αμερικανική ιστορία που έχει γεννηθεί εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Σλοβενία. Η μόνη άλλη Πρώτη Κυρία ήταν η Λουίζα Κάθριν Τζόνσον, η σύζυγος του Τζον Κουίνσι Άνταμς, που γεννήθηκε στην Αγγλία.
Το σπίτι που μεγάλωσε η Μελάνια στην πατρίδα της, τη Σλοβενία. Φωτογραφία: AP

Η Μελάνια είναι επίσης η μόνη Πρώτη Κυρία που μεγάλωσε σε μια κομμουνιστική χώρα, όταν η Σλοβενία ήταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας. Αν και τα χρήματα ήταν λιγοστά για πολλούς ανθρώπους στη μικρή πόλη της Σεβνίτσα, οι άνθρωποι που γνώριζαν την Μελάνια Κναβς λένε ότι ήταν «πάντα πολύ φανταχτερή» και «ποτέ δεν φορούσε κάτι που να είχε αγοράσει από τα μαγαζιά».

Η Τραμπ είναι επίσης η μόνη Πρώτη Κυρία της οποίας ο σύζυγος έχει παντρευτεί τρεις φορές. Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν προηγουμένως παντρεμένος με την Μάρλα Μαπλς μέχρι το 1999 και πριν από αυτήν με την Ιβάνα Τραμπ, μέχρι το 1992.

Είναι επίσης η μόνη Πρώτη Κυρία της οποίας η μητρική γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά. Ακόμη είναι πολύγλωσση. Μπορεί να μιλήσει περισσότερες γλώσσες από οποιαδήποτε άλλη Πρώτη Κυρλία πριν από αυτήν: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και σερβικά εκτός από τη μητρική της γλώσσα τα σλοβενικά.

Η Μελάνια Τραμπ ήταν ένα πετυχημένο μοντέλο, γνωστή για τις εμφανίσεις της στα Sports Illustrated, Vanity Fair, Vogue, Harper’s Bazaar και GQ. Είναι επίσης η μόνη Πρώτη Κυρία που φωτογραφήθηκε γυμνή για περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού GQ το 2000.

Έχει επίσης εμφανιστεί και σε διαφημιστικό ασφαλιστικής εταιρείας το 2005.

Θεωρείται επίσης μία από τις ψηλότερες Πρώτες Κυρίες (έχει ύψος 1,8 μέτρα), όσο και η Μισέλ Ομπάμα και η Ελεανόρ Ρούσβελτ.

Ακόμη, εκτός από την καριέρα της ως μοντέλο, η Μελάνια ήταν επίσης επιχειρηματίας που ξεκίνησε μια σειρά κοσμημάτων το 2010 και μια σειρά προϊόντων φροντίδας δέρματος με βάση το χαβιάρι το 2013.

Είναι επίσης η δεύτερη Πρώτη Κυρία, μετά την Τζάκι Κένεντι, που είναι καθολική. Αυτό το γεγονός, έκανε την επίσκεψή της στο Βατικανό τον περασμένο Μάιο ιδιαίτερα σημαντική. Μάλιστα, όταν συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, του έδωσε το ροζάριό της για να το ευλογήσει.

Σε αντίθεση με τις άλλες Πρώτες Κυρίες, η Μελάνια καθυστέρησε την μετάβασή της στο Λευκό Οίκο για 5 περίπου μήνες μετά την ανάθεση της προεδρίας στο σύζυγό της. Αν και πολλοί ήταν αυτοί που είπαν πως η Μελάνια προσπαθούσε να αποφύγει το ρόλο της Πρώτης Κυρίας, οι Τραμπ είπαν πως η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι ήθελαν ο γιος τους, Μπάιρον να τελειώσει το σχολείο στη Νέα Υόρκη.

Αλλά όταν μετακόμισε τελικά στην Ουάσινγκτον, τα μέλη του μόνιμου προσωπικού του Λευκού Οίκου την λάτρεψαν αμέσως. Ήταν οι προσεγμένες, καθημερινές επαφές με αυτήν που την έκαναν να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλες πρώτες οικογένειες, όπως είπαν μέλη του προσωπικού.

Επίσης, λέγεται ότι οι Τραμπ περνούν «πολύ έως και καθόλου χρόνο μαζί», κοιμούνται σε διαφορετικά υπνοδωμάτια και λειτουργούν με χωριστά χρονοδιαγράμματα, σύμφωνα με μερικούς βοηθούς του Λευκού Οίκου. Υπάρχει επίσης και μια θεωρία συνωμοσίας που λέει πως η Μελάνια δεν ζει καθόλου στο Λευκό Οίκο, αλλά σε ένα σπίτι με τους γονείς της κοντά στο σχολείο του γιου της. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πρώτης Κυρίας, η φήμη είναι «1.000% ψευδής».

Παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Λευκού Οίκου, ο γάμος των Τραμπ παραμένει ένα από τα πιο καυτά θέματα του Τύπου και του κοινού – ειδικά μετά την είδηση για την υποτιθέμενη σχέση μεταξύ του προέδρου και της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Η Μελάνια δεν έχει μιλήσει ακόμη γι’ αυτό. Μερικοί υποθέτουν ότι η άρνησή της να κρατήσει το χέρι του συζύγου της στις δημόσιες εμφανίσεις τους και να ακολουθεί διαφορετική διαδρομή σε γεγονότα, είναι προφανή σημεία σύγκρουσης. Αλλά για το άμεσο μέλλον, φαίνεται πως ο γάμος τους θα παραμείνει ιδιωτικός.

Τέλος, η Μελάνια ξεχωρίζει από τις προκατόχους της με τον ήσυχο χαρακτήρα και την επιφυλακτική προσωπικότητά της. Οι φίλοι της λένε πως είναι σπιτόγατος που συχνά αποχωρεί από τις λαμπερές βραδιές νωρίς και αποφεύγει να είναι το κέντρο της προσοχής.

Αλλά είναι πολύ δύσκολο αυτό όταν είσαι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες στον κόσμο.

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.