Διπλό ραντεβού Τσίπρα-Ζάεφ στη Σόφια -Κρίσιμες ημέρες για το Σκοπιανό

0
8


Στην πιο κρίσιμη φάση τους εισέρχονται οι συνομιλίες για το Ονοματολογικό και η διαπραγμάτευση περνά πια στα χέρια των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες αναμένεται να έχουν διπλό τετ α τετ κατά την παραμονή τους στη Σόφια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι πρώτες μεταξύ τους συνομιλίες θα γίνουν πριν ή μετά το προγραμματισμένο δείπνο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βαλκανίων που θα λάβει χώρα την Τετάρτη στις 19.00μμ.

Όσο για το προγραμματισμένο ραντεβού, αυτό θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου, πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου.

«Κόκκινη γραμμή» το erga Omnes

“Κόκκινη γραμμή” για την Αθήνα, είναι το erga omnes, δηλαδή η χρήση της νέας Συνταγματικής Ονομασίας σε όλες τις διαδικασίες (τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό).

Στο μεταξύ, ο Ζόραν Ζάεφ με δηλώσεις του προϊδέασε πως δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία στις 17 Μαΐου. «Εμφανίζονται πληροφορίες ότι όλα θα λυθούν στις 17 Μαΐου, αλλά δεν είναι έτσι» είπε σε συνέντευξή του και εξέφρασε την ελπίδα ότι εξελίξεις στο θέμα του ονόματος θα μπορούσαν να σημειωθούν προς τα τέλη Ιουνίου.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Μαξίμου

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν υπάρξει πολιτική συμφωνία, αυτή θα αποτυπώνεται σε μια διεθνή συνθήκη που θα περιγράφει τα βήματα που θα πρέπει να κάνουν αμφότερες οι δυο πλευρές.

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.