Ειδικοί αποκάλυψαν το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου -Είναι αυτό που καθαρίζεις λιγότερο

0
2


Oσο σημαντικές είναι οι ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες, ο ποιοτικός ύπνος, η σωματική άσκηση και η θετική ψυχολογία για την υγεία μας, άλλο τόσο σημαντική είναι και η καθαριότητα του σπιτιού.

Ακόμη κι αν βρισκόμαστε ελάχιστες ώρες στο σπίτι μας λόγω των εξωτερικών μας υποχρεώσεων, είναι επιτακτική η ανάγκη να αφιερώνουμε μέρος του διαθέσιμου χρόνου μας για την διατήρηση συνθηκών υγιεινής και την προστασία μας από μικρόβια κι άλλους μικροοργανισμούς.

Υπάρχει μια συσκευή στο σπίτι που μας… “ξέρει” καλά: κάθε φορά που ανοίγουμε την πόρτα της ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ίδιο μας τον εαυτό και τις επιλογές του -την διάθεση και την όρεξή μας. Εκεί διατηρούμε τα «καύσιμά» μας, ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινής μας ενέργειας -μέσω της διατροφής μας. Η ζωή μας σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς το ψυγείο μας. Όμως, τελικά, πόσο καλά το καθαρίζουμε;

Το ψυγείο μπορεί να γίνει μια ανεξέλεγκτη πηγή μικροβίων αν δεν απολυμαίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο συχνός έλεγχος των τροφίμων που αποθηκεύουμε σε αυτό, η απομάκρυνση τροφών που έχουν λήξει και ο σωστός καθαρισμός του είναι τα τρία σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρώθουμε.

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.