Εκλογικές τρίπλες από Μαξίμου: Θέλουν σπάσιμο στη Β΄ Αθήνας, όχι όμως «πακέτο» με την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού

0
5


Με «χαρτί» την κατάτμηση στη Β’ Αθήνας ανακατεύει την τράπουλα η κυβέρνηση στο πολιτικό σκηνικό.

Βασική επιδίωξη του Μαξίμου, είναι να φέρει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε δύσκολη θέση, καλώντας τα να τοποθετηθούν στο δημόσιο διάλογο για τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. Κυβερνητικά στελέχη άλλωστε υποστηρίζουν ότι επιθυμούν να προωθήσουν μια πρωτοβουλία που κινείται εξόφθαλμα στην κατεύθυνση της εξυγίανσης. Και που στο παρελθόν συναντούσε την αντίδραση «των βαρόνων».

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί με ταχείς ρυθμούς την εν λόγω πρωτοβουλία, πράγμα που φάνηκε από την επιστολή του Πάνου Σκουρλέτη, στις Κοινοβουλευτικές δυνάμεις για διακομματικό διάλογο την Πέμπτη. Και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το αρμόδιο υπουργείο ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή, είτε με τροπολογία στον «Κλεισθένη» (δηλαδή, στο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση), είτε νωρίτερα σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο.

Στα… χαρακώματα κυβέρνηση-ΝΔ

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία με το «καλημέρα». Η αξιωματική αντιπολίτευση αρχικώς διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε καμία συζήτηση για την κατάτμηση στη Β’ Αθήνας, προτού η κυβέρνηση αποφανθεί επισήμως για τη χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.  

Από το Μαξίμου, κάλεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ως προς το αν τον βρίσκει σύμφωνο μια αναγκαία δημοκρατική τομή τονίζοντας ότι η ΝΔ συσχετίζει δύο άσχετα θέματα μεταξύ τους (δηλαδή την κατάτμηση στη Β’ με την ψήφο στην Ομογένεια). Ενώ, το γάντι σήκωσε η Πειραιώς και με το πινγκ πονγκ ανακοινώσεων να συνεχίζεται, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δίνει ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού!

Επικοινωνία Σκουρλέτη-Βορίδη

Στο παρασκήνιο, πάντως, μεσολάβησε -κατά πληροφορίες του iefimerida-τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον τομεάρχη εσωτερικών της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Με αρμόδιες πηγές να αναφέρουν πως ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε στον κ. Βορίδη ότι συγκαλεί τη σύσκεψη με συγκεκριμένη θεματολογία, καλώντας τον να προσέλθει σε αυτή και εκεί να αναπτύξει τις θέσεις της ΝΔ. 

«Παράθυρο» για ψήφο στην Ομογένεια

«Η κατάτμηση της Β΄ Αθήνας με την ψήφο στους Έλληνες της Ομογένειας δεν μπορούν να συγκεραστούν» λένε από την κυβέρνηση και αφήνοντας…παράθυρο για συζήτηση επί της αντιπρότασης της ΝΔ,  πηγές του υπουργείου Εσωτερικών έλεγαν στο  iefimerida: «Δεν είμαστε αντίθετοι. Να το δούμε τεχνικά». Υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι «είναι λάθος να το συσχετίζουμε».

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.