Εξαγωγές ανοιξιάτικων κηπευτικών -Ζήτηση για λεμόνια, αγγούρια, ακτινίδια, φράουλες

0
4


Η ροή των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών, μετά το Πάσχα, είναι ελαφρώς βελτιωμένη με την συγκομιδή-εξαγωγή ανοιξιάτικων φρούτων να αναμένεται μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου.

Οι διαμορφούμενες τιμές σε όλα τα νωπά οπωροκηπευτικά είναι σταθερές για τα κατάλληλα προς εξαγωγή προϊόντα.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι τις 13/04/2017 είχαν εξαχθεί 265.547 τόνοι πορτοκαλιών από 268.464 τόνους πέρυσι, 93.602 τόνοι μανταρινιών από 81.043 τόνους πέρυσι, 9.395 τόνους λεμόνια από 3.063 πέρυσι, 430 τόνοι γκρέιπφρουτ από 508 τόνους πέρυσι, 43.074 τόνοι μήλων μέχρι 71.120 τόνους πέρυσι, 34.868 τόνους αγγούρια από 27.157 τόνους και 146.365 τόνοι ακτινιδίων, έναντι 103.569 τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Συνεχίσθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με πολύ χαμηλούς ρυθμούς λόγω αφ’ ενός της μικροκαρπίας της υφιστάμενης παραγωγής και των υπέρμετρων απαιτήσεων της παραγωγής.

Οι εξαγωγές ακτινιδίων συνεχίσθηκαν με επίσης μικρή ροή.
Οι μέχρι σήμερα ποσότητες εξαγωγών καταγράφουν για άλλη μια εβδομάδα ρεκόρ όλων των εποχών με 146.365 τόνους έναντι 103.569 πέρυσι. Το εκτιμώμενο ύψος των εξαγωγών αναμένεται να υπερβεί τους 150.000 τόνους.

Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων και οι εξαγωγές αγγουριών και τοματών που μέχρι 12/4 ανέρχονταν σε 17.140 τόνους, έναντι αντίστοιχων περσινών 16.000 τόνων.
Διευκρινίζεται προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι οι εισαγωγές τομάτας μέχρι 12/4/2018 ήταν μειωμένες παρά του ότι το Πάσχα ήταν πολύ νωρίς και ανήλθαν σε 460 τόνους έναντι 567 τόνους την αντίστοιχη περσυνή περίοδο.

Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές φραουλών με αυξημένες ποσότητες, που μέχρι 11/4/2018 ανέρχονταν σε 15.385 τόνους έναντι 13.860 τόνους την 21/4/2017 και με προοπτικές καταγραφής ρεκόρ και σ’ αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here