Θεοδωράκης και Θεοχαρόπουλος μαζί στην εκδήλωση του Ανδρουλάκη για την Τουρκία [εικόνες]

0
6


Στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα στην Τουρκία, βρέθηκαν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον απόηχο της δημόσιας αντιπαράθεσης στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, μετά από την διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τους επικεφαλής των άλλων τάσεων για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στην συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση για το Μακεδονικό. 

Ποτάμι: «Δεν φεύγουμε, είμαστε σε στάση αναμονής»

Ανώτατη πηγή από το Ποτάμι ανέφερε στο iefimerida πως δεν αναμένονται άμεσα εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός για την στάση της κ. Φώφης Γεννηματά στο θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια.  

«Δεν φεύγουμε αλλά είμαστε σε στάση αναμονής. Είμαστε προβληματισμένοι για την στροφή πασοκοποίησης του εγχειρήματος που ξεκινήσαμε» ανέφεραν πριν από λίγο με νόημα στο iefimerida ανώτατες πηγές του Ποταμιού, απαντώντας στις φήμες που θέλουν το Ποτάμι να αποχωρεί από το Κίνημα Αλλαγής. 

Υπενθυμίζεται πως η κ. Γεννηματά σε δήλωση της ανέφερε πως «η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση” και εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τα αρνητικά σημεία και προβλήματα που “μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης». 

Αντίθετα, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε στη Βουλή πως θα ψηφίσει την συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή και επανέλαβε την θέση του πως η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που δεν ανήκει σε όλη την Ελλάδα. Νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ανακοίνωσε πως η συμφωνία «κινείται σε θετική κατεύθυνση καθώς έχει σημαντικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής ώστε να επιλυθεί το Μακεδονικό ζήτημα»

Εκλογές στην Τουρκία

Η εκδήλωση με τίτλο “Εκλογές στην Τουρκία: Η επόμενη μέρα – Πως επηρεάζεται η Ελλάδα”, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία. Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που πήρε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της εκδήλωσης με την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, στην ομιλία του υποστήριξε πως η ευρωπαίκή προοπτική της Τουρκίας σταδιακά χάνεται. 

«Το κακό για εμάς είναι ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε μια καχεχτική  Δημοκρατία με αυταρχικές τάσεις. Αυτό σημαίνει ότι με τον οποιονδήποτε τρόπο απομακρύνεται η ευρωπαϊκή προοπτική της και πιθανότατα κάθε είδους σύγκλισης με την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Αποτελεί κοντόφθαλμη και επικίνδυνη λογική να θεωρούμε θετική εξέλιξη τη γιγάντωση των προβλημάτων της Τουρκίας. Μια αποσταθεροποιημένη γείτονας χώρα δεν είναι καλό σενάριο για την σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».

Ανάμεσα στους ομιλητές ηταν ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Άγκυρας Ζήνων Τζιάρρας. 

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Άγκυρας Ζήνων Τζιάρρας. 

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.