Θεσσαλονίκη: Αποροι προμηθεύονται επί 6 χρόνια λαχανικά από δημοτικό λαχανόκηπο

0
3


Περισσότεροι από 300 άνεργοι και άποροι πολίτες ωφελήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από την καλλιέργεια των δημοτικών λαχανόκηπων του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της φτώχειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης – Συκεών, οι δημοτικοί λαχανόκηποι προκαλούν θετικές εντυπώσεις στην Ευρώπη και φιλοξενούνται σε ειδικό δισέλιδο αφιέρωμα στον «Κατάλογο των Καλύτερων Πρακτικών» (Best Practice Catalogue) του προγράμματος MADRE.

Για να συμπεριληφθεί ο δήμος στην ειδική λίστα καλών πρακτικών του προγράμματος έπρεπε να πληροί αυστηρές προϋποθέσεις, όπου σε όλες συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία και ιδιαίτερα σε αυτά της κοινωνικής ένταξης, της εκπαιδευτικής, υγειονομικής και διατροφικής αξίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Οι δημοτικοί λαχανόκηποι αποτελούνται από κηπάρια έκτασης 50 τ.μ. στις περιοχές των Συκεών και των Πεύκων. Στους δικαιούχους παραχωρείται η χρήση και εκμετάλλευση των καλλιεργούμενων κηπευτικών για την κάλυψη προσωπικών ή οικογενειακών αναγκών.

Η καλλιέργεια, γίνεται με την πλήρη υποστήριξη του δήμου, με μοναδική υποχρέωση των συμμετεχόντων να προσφέρουν το 10% της παραγωγής τους στη Δομή Παροχής Σίτισης και στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.