Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων επισκέφθηκε ο Πορτογάλος πρόεδρος [εικόνες]

0
3


Το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων της Ιησουιτικής Υπηρεσίας Προσφύγων στην Ελλάδα (JRS) επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Τον Πορτογάλο Πρόεδρο υποδέχτηκαν εθελοντές του κέντρου φιλοξενίας, αρκετοί από τους οποίους ήταν Πορτογάλοι φοιτητές οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης σε πρόσφυγες μέσω του δικτύου «Refugee Support Platform».

O κ. Ντε Σόουζα αφού άκουσε τις εμπειρίες των Πορτογάλων εθελοντών στο κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων, τους ευχαρίστησε για το έργο που προσφέρουν και επισήμανε: «Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς τους νέους Πορτογάλους που βοηθούν εδώ, για ό,τι κάνουν, για ό,τι νιώθουν και για ό,τι μαθαίνουν. Είναι μία μοναδική εμπειρία. Το πρωί ήμασταν στη Θήβα και συναντήσαμε πρόσφυγες. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει απέναντι σε αυτή την πρόκληση. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει για ό,τι αξίζει στην ανθρώπινη ύπαρξη και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Η αληθινή Ευρώπη είναι η δικιά μας Ευρώπη, που παλεύει για τους ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Με τη σειρά του ο πατέρας Μορίς, ο οποίος εκπροσωπεί την Ιησουητική Υπηρεσία Προσφύγων στην Ελλάδα, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «με αυτή την επίσκεψή σας μάς παροτρύνετε να συνεχίσουμε το έργο μας». Ακόμη, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «μέσω αυτού του προγράμματος παλεύουμε μαζί ενάντια στο φόβο και στις διακρίσεις».

«Βοηθάμε τους πρόσφυγες, μαθαίνουμε τις ιστορίες τους, τα ονόματά τους και νιώθουμε ό,τι νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε η Μαρία που είναι εθελόντρια από την Πορτογαλία.

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος Πρόεδρος ξεναγήθηκε στα δωμάτια των προσφύγων, συνομίλησε μαζί τους και δέχτηκε τα δώρα των εθελοντών τιμώντας τον για την επίσκεψή του.

Η Ιησουιτική Υπηρεσία Προσφύγων, Jesuit Refugee Service (JRS), είναι μια διεθνής καθολική οργάνωση με αποστολή να συνοδεύει, να εξυπηρετεί και να συνηγορεί για λογαριασμό των προσφύγων και άλλων βίαια εκτοπισμένων ατόμων. Η Οργάνωση έχει παρουσία σε όλο τον κόσμο και προσπαθεί να βοηθήσει τους πρόσφυγες παντού. Στην Ελλάδα ιδρύθηκε ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2015, κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή Φωτό: Eurokinissi

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.