«Μπλόκο» και από την Ιταλία στη Συμφωνία Ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Καναδά

0
4


Μετά τον Αυστριακό πρόεδρο που δήλωσε ότι δεν υπογράφει την επικύρωση της συμφωνίας CETA ήρθε η σειρά της Ιταλίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι η Ιταλία δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία.  Συγκεκριμένα η Ιταλία δεν θα επικυρώσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά (CETA), δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της συμφωνίας.

«Σύντομα η CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) θα έρθει στο κοινοβούλιο και αυτή η πλειοψηφία θα την απορρίψει και δεν θα την επικυρώσει», δήλωσε ο Ντι Μάιο σε συνέλευση της συνδικαλιστικής ένωσης αγροτών Coldiretti στη Ρώμη.

«Αν έστω κι ένας ιταλός αξιωματούχος συνεχίσει να υπερασπίζεται συνθήκες όπως η CETA, θα παυθεί», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος ηγείται του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων, το οποίο κυβερνά με τη δεξιά Λέγκα.

Για να τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία CETA πρέπει να εγκριθεί και από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο  Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, δήλωσε ότι δεν υπογράφει την  επικύρωση μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς  υπάρχουν αμφιβολίες εάν τα σχεδιαζόμενα διαιτητικά δικαστήρια είναι συμβατά με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.