«Μπλόκο» και από την Ιταλία στη Συμφωνία Ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Καναδά

0
4


Μετά τον Αυστριακό πρόεδρο που δήλωσε ότι δεν υπογράφει την επικύρωση της συμφωνίας CETA ήρθε η σειρά της Ιταλίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι η Ιταλία δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία.  Συγκεκριμένα η Ιταλία δεν θα επικυρώσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά (CETA), δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της συμφωνίας.

«Σύντομα η CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) θα έρθει στο κοινοβούλιο και αυτή η πλειοψηφία θα την απορρίψει και δεν θα την επικυρώσει», δήλωσε ο Ντι Μάιο σε συνέλευση της συνδικαλιστικής ένωσης αγροτών Coldiretti στη Ρώμη.

«Αν έστω κι ένας ιταλός αξιωματούχος συνεχίσει να υπερασπίζεται συνθήκες όπως η CETA, θα παυθεί», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος ηγείται του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων, το οποίο κυβερνά με τη δεξιά Λέγκα.

Για να τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία CETA πρέπει να εγκριθεί και από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο  Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, δήλωσε ότι δεν υπογράφει την  επικύρωση μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς  υπάρχουν αμφιβολίες εάν τα σχεδιαζόμενα διαιτητικά δικαστήρια είναι συμβατά με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here