Πέγκυ Τρικαλιώτη: Eμεινα έγκυος γιατί δεν δέχτηκα ποτέ το «όχι» των γιατρών

0
2


Η Πέγκυ Τρικαλιώτη εκπέμπει πάντα κάτι το κοριτσίστικο, το εφηβικό. Ισως γιατί εκτός από ένα καλό DNA που έχει κληρονομήσει, αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο και εκφράζεται με όλο της το είναι. Γιατί δεν θέλει να κρατάει χαμηλούς τόνους ούτε στο θέατρο ούτε στη ζωή της.  

«Η μαμά μου, από τότε που με θυμάται, μου λέει ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Πίστευε ότι θα μου περάσει, αλλά δεν μου πέρασε. Κι εγώ θυμάμαι πως ήταν ένα μαζί μου. Πήγαινα στην Α΄ Γυμνασίου, στο Δημόσιο των Γλυκών Νερών, όταν φτιάχτηκε, ας πούμε, μια βιβλιοθήκη -κάτι λίγα βιβλία σε ράφια, σε έναν διάδρομο. Από εκεί πήρα την “Εβραία”, το μοναδικό ίσως θεατρικό που διέθετε η βιβλιοθήκη. Το δανείστηκα και έτσι όπως το διάβαζα στο κρεβάτι μου, έκλαιγα με μαύρο δάκρυ, με λυγμούς, και είπα στον εαυτό μου, “εγώ αυτό θέλω να μπορώ να το κάνω”.

Αμέσως μετά το σχολείο πήγα στη δραματική του Θεάτρου Τέχνης. Δεν είχα ακόμα κλείσει τα 18 -έχω κερδίσει χρόνο.

«Mου είχαν πει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω παιδί. Πως το έμαθα; Μου συνέβη κάτι ορμονικό, και πήγα για εξετάσεις. Μετά μου είπαν “ξέχνα το”. Oταν το άκουσα, ήθελα να πεθάνω. Θύμωσα με τον εαυτό μου, με τους άλλους γύρω μου, με τη γη, με το φεγγάρι, με τον ήλιο… Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ καθόλου. Ημουν σαν αγρίμι. Αυτό το “όχι” δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ενιωσα τότε, κάτι που διάβασα μετά, ότι αυτή η αίσθηση του οριστικού είναι σαν απώλεια ανθρώπου, και ότι η γυναίκα το βιώνει σαν να πέθανε κάποιος δικός της, και πενθεί…. 

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Πέγκυς Τρικαλιώτη στο Bovary.gr

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.