Πετρόπουλος: Δεν είναι απαραίτητες οι μειώσεις στις συντάξεις -Θα δούμε

0
4


Στο θέμα των συντάξεων επανήλθε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι δεν είναι ούτε απαραίτητο ούτε αναγκαίο να έρθουν οπωσδήποτε οι μειώσεις και θα κριθεί από τις εξελίξεις των οικονομικών δυνατοτήτων.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «από το 2019 όσοι έχουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ, θα έχουν δωρεάν φάρμακα. Τα μέτρα που έχουμε να δούμε μπροστά μας είναι πολλά. Στα πλαίσια της συγκρότησης του προϋπολογισμού για το 2019 θα δούμε με τα περιθώρια που έχουμε τι μπορούμε να δώσουμε και στους συνταξιούχους. Πάντα το κάναμε αυτό».

Για τη διάταξη που αφορά στην περικοπή των επανυπολογισμένων συντάξεων είπε:

«Η διάταξη για την περικοπή των επανυπολογισμένων συντάξεων μπήκε με έναν νόμο μεταγενέστερο του 4387. Δεν μπήκε εξ αρχής, επομένως είναι ad hoc περίπτωση περικοπής μέχρι 18% το ανώτερο εκεί που προκύπτει προσωπική διαφορά, δεν αλλάζει το σύστημά μας.

Επειδή είναι ad hoc, εκεί μπορούμε να κάνουμε χωρίς να κλυδωνίζεται το σύστημα συνολικά παρεμβάσεις στα πλαίσια της πολιτικής που έχει η κυβέρνηση να προστατεύει τις συντάξεις και κυρίως τις χαμηλότερες. Θα δούμε τι περιθώρια έχουμε. Θα προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση να ενισχύουμε αυτούς που έχουν ανάγκη περισσότερο, να στηρίξουμε τους πολίτες. Αυτό λέγαμε και το 2015 και το 2016» τόνισε.

Για το θέμα της εθνικής σύνταξης υπογράμμισε ότι «θα δούμε στο τέλος της περιόδου την εθνική σύνταξη, είναι ο πληθωρισμός είναι και το ΑΕΠ, δεν τα έχουμε όλα αυτά και θα επαναπροσδιορίσουμε το θέμα της εθνικής σύνταξης». 

Ο υφυπουργός συμπλήρωσε ότι: «η συμφωνία να έρθουν μειώσεις επήλθε λόγω της εσφαλμένης πρόβλεψης του ΔΝΤ ότι θα έχουμε μικρά πλεονάσματα, επομένως ένας όρος με βάση τον οποίον συμφωνήθηκε κάτι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Διαψεύστηκε. Εχουμε το δικαίωμα ως κυβέρνηση να δούμε τι θα κάνουμε για αυτό» συμπλήρωσε.

«Απαντώ μόνο σε αυτό που εμφανίζουν ως βεβαιότητα κάποιοι ότι εμείς θα φέρουμε οπωσδήποτε τις μειώσεις. Δεν είναι αυτό ούτε απαραίτητο, ούτε αναγκαίο. Θα κριθεί από τις εξελίξεις των οικονομικών μας δυνατοτήτων, από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης, που πάει καλά» δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος και κατέληξε κάνοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία: «Η ΝΔ δεν θέτει όρους βελτίωσης, έχει προαναγγείλει την περικοπή για το 2019».

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.