Στράουχ (ESM): Κλειδί τα προαπαιτούμενα για να καταλήξουμε σε συμφωνία

0
456


Αισιόδοξος ότι έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, που διαμορφώνει τις συνθήκες για επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup, εμφανίστηκε ο Ρολφ Στράουχ.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, σε συνέντευξή του στο «Βήμα» τόνισε ότι η συμφωνία του Μαΐου του 2016 για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος παραμένει η βάση της συζήτησης και αυτά θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, εφόσον αυτό έχει εφαρμοστεί πλήρως και εφόσον είναι αναγκαία.

Σημείωσε ότι υπάρχει αρκετή καλή θέληση όσων εμπλέκονται ώστε να υπάρξει συναίνεση στις 15 Ιουνίου. «Η καλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας σε αυτή τη συζήτηση είναι η πλήρως εφαρμογή των προαπαιτούμενων, κάτι που συνιστά κλειδί», τόνισε.

Εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχει δέσμευση ή σχετική απόφαση. Ακόμη, τόνισε ότι ήδη έχουν γίνει πολλά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα κερδίζει περίπου 10 δισ. ευρώ ετησίως- που αντιστοιχεί σε 6% του ΕΠ- δανειζόμενη από τον ESM και όχι από την αγορά.

Φωτογραφία: ESM

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here