Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στη Βουλή -Στεγανοποίηση, βελτίωση εξαερισμού, φωτισμού

0
7


Τις εργασίες βελτίωσης της Αίθουσας Ολομέλειας του Κοινοβουλίου επέβλεψε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε το εργοτάξιο και ενημερώθηκε για τις επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Βούτσης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου, επέβλεψε την εξέλιξη των εργασιών και ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Βουλής και τον ανάδοχο του έργου για τις εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης του υφισταμένου μεταλλικού υαλοπετάσματος, που στεγάζει την Αίθουσα της Ολομέλειας, όπως και των παρεμβάσεων βελτίωσης του αερισμού και φυσικού φωτισμού, αλλά και στεγανοποίησης του δώματος περιμετρικά του στεγάστρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 1.355.427 ευρώ.
Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Για τις ανάγκες των εργασιών η Αίθουσα της Ολομέλειας θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως και τον Αύγουστο.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της λειτουργικότητας του στεγάστρου, όσον αφορά τη στεγανότητά του, την ενεργειακή απόδοσή του και την επισκεψιμότητά του, καθώς και η ασφάλεια του δομικού φορέα της κατασκευής κάλυψης και της αισθητικής εμφάνισης της κατασκευής και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη κατασκευή κάλυψης κατασκευάστηκε το 1934 κατά τις εργασίες μετατροπής των Παλαιών Ανακτόρων σε Κοινοβούλιο. Έκτοτε έχουν γίνει μόνον τοπικές επεμβάσεις αποκατάστασης του συστήματος στέγασης, του δομικού φορέα και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων. Αποτέλεσμα ήταν να παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στεγανότητας (εισροή υδάτων στην Αίθουσα της Ολομέλειας) κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.