ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία: Η ΝΔ ταυτίζεται με ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές απόψεις

0
3


«Νέα σελίδα» για την Ελλάδα και τις διμερείς σχέσεις με τους γείτονές της χαρακτηρίζει τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για εθνικά συμφέρουσα λύση.  

Η Κουμουνδούρου, με μια αναφορά της στην επίσημη ανακοίνωση, υπονοεί την ανάγκη για ευρύτερη προοδευτική συμπαράταξη απέναντι στον εθνικισμό και τη δημαγωγία, ενώ ρίχνει βέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για τη στάση που κρατούν σε σχέση με τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζεται με ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές απόψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

«Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, για τις διμερείς της σχέσεις με τους γείτονες, αλλά και συνολικά για την πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων. Η ελληνική κυβέρνηση αξιοποίησε την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάστηκε ώστε να δοθεί μια εθνικά συμφέρουσα λύση σε μια χρόνια εκκρεμότητα που στοίχισε στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.

Ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός δίνουν τη θέση τους στη συνεργασία, τη συνανάπτυξη, την πρόοδο και τη σταθερότητα.

Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας, έδωσαν κοινές μάχες τις προηγούμενες δεκαετίες με τους προοδευτικούς πολίτες της γειτονικής χώρας, απέναντι στον εθνικισμό και τη δημαγωγία. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αφήνουμε πίσω το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον, προσηλωμένοι στην ειρήνη και στη φιλία μεταξύ των λαών.

Σε αυτήν την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κλείνουν σήμερα τα μάτια και ταυτίζονται με ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές απόψεις, υποχωρώντας από την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας erga omnes με βάση την οποία και οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν. Θα μείνουν στην ιστορία ως ανεύθυνοι και επικίνδυνοι».

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.