Το Yale παραδίδει μαθήματα… ευτυχίας- Μπορείς να τα παρακολουθήσεις κι εσύ δωρεάν

0
5


Λένε πως η ευτυχία είναι μεταδοτική και ίσως αυτό να σκέφτηκε και η καθηγήτρια του πανεπιστήμιου του Yale, η οποία διδάσκει το μάθημα «Ψυχολογία και καλή ζωή», ή αλλιώς «Το μάθημα της ευτυχίας».

Το συγκεκριμένο μάθημα είναι από τα πιο δημοφιλή του πανεπιστήμιου του Yale, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι το δέκατο τέταρτο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, καθώς έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής 1.2000 σπουδαστές.

Για όσους, λοιπόν, αναρωτιούνται τι περιλαμβάνει το «Μάθημα της Ευτυχίας», σε αυτό οι φοιτητές διδάσκονται πρακτικές συμβουλές για το πως να επιλέξουν μία καριέρα με νόημα και πως να μάθουν να έχουν στόχους που μακροπρόθεσμα ή μη θα τους κάνει ευτυχισμένους.

Κι επειδή το μάθημα είχε 100% επιτυχία τα προηγούμενα εξάμηνα, πλέον γίνεται και διαδικτυακά και εκτός ότι μπορεί να το παρακολουθήσει ο καθένας, είναι και δωρεάν.

Η καθηγήτρια ονομάζεται Λάουρι Σάντος έχει σπουδάσει ψυχολογία και πλέον κάνει τα γυρίσματα από το σπίτι της, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει και στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με μία ειδικό, τα μαθήματα ευτυχίας γενικά κάνουν θραύση στις ΗΠΑ.

Άλλωστε υπάρχουν πολλοί παράγοντες σύμφωνα με την ίδια, οικονομικοί, ψυχικής υγείας, κλπ. που στρέφουν στους ανθρώπους στο να παρακολουθήσουν τέτοιου είδους θέματα.

Πάντως, η καθηγήτρια του μαθήματος αναφέρει πως το μήνυμα που θέλει να περάσει το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι θέλουν να βρουν την χρυσή τομή μεταξύ του επαγγελματικού, κοινωνικού και ακαδημαϊκού τους προφίλ.

Πάντως, οι αριθμοί «μιλούν από μόνοι τους», καθώς το «Μάθημα της Ευτυχίας» είναι το πιο δημοφιλές μάθημα στα 317 χρόνια λειτουργία του Yale, εκτοπίζοντας το προηγούμενο με όνομα «Ψυχολογία και νόμος», το οποίο είχαν παρακολουθήσει 1.050 φοιτητές.

Τα online μαθήματα μπορείς να τα παρακολουθήσεις ΕΔΩ

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.