Υπό πίεση ο Θεοχαρόπουλος στη ΔΗΜΑΡ

0
1


Μετά την σημερινή Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος της Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρίσκεται υπό πίεση στο κόμμα. Με ψήφους 31-20 αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να κατέβει στις Ευρωοεκλογές με κεντροαριστερό σχήμα εκτός ΚΙΝΑλ. Ωστόσο, ο κ.Θεοχαρόπουλος δέχθηκε κριτική για το ότι αυτό το σχήμα πολύ πιθανόν να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ του τονίστηκε ότι έχει κλείσει ο κύκλος του στην προεδρία μετά τα 3 χρόνια.

Ο Θεοχαρόπουλος μάλιστα δεν μπορούσε να πάρει διοικητικά μέτρα εναντίον των 20, που παραμένουν στη ΔΗΜΑΡ μέχρι νεοτέρας, ενώ 23 στελέχη από την επαρχία τόνισαν ότι παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ.

Το κείμενο των 23 στελεχών από την επαρχία:

«Εμείς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε νομαρχιακά όργανα  της περιφέρειας -και υποψήφιοι βουλευτές- του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ διευκρινίζουμε δημόσια:

1 . Είμαστε αντίθετοι στα διοικητικά μέτρα που πάρθηκαν με βάση τις διαφορετικές απόψεις για την συμφωνία των Πρεσπών. Οφείλουμε να εξαντλούμε μέσα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ όλα τα περιθώρια συνθέσεων.

2. Θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας χρειάζεται να συνεχιστεί το εγχείρημα ενός ισχυρού  πόλου των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Ενός πόλου ικανού να αντιπαλέψει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και τον εθνικό διχασμό. Με προοπτική την αλλαγή των συσχετισμών.

3. Παραμένουμε στα όργανα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και θα συμμετάσχουμε στο έκτακτο συνέδριο με στόχο ένα ενιαίο πολυτασικό φορέα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Ένα συνέδριο που οφείλει να έχει  στόχο όχι την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα ευρύ σχήμα όλων των δυνάμεων που στοχεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό».

Η απόφαση της ΚΕ:

«Συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς και ψηφίστηκε η εισήγηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ με 37 ψήφους υπέρ (ποσοστό 65%), ενώ 19 ψήφους έλαβε το κείμενο της μειοψηφίας και υπήρξε και 1 παρών».

Αφήσετε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.